Náš blog

Náš blog

Developartment & GS

Good Sailors kupuje vývojářské studio Developartment

Good Sailors, jeden z předních českých sociálně prospěšných podniků v Česku zabývající se vývojem aplikací na zakázku, oznamuje své spojení s vývojářským studiem Developartment. Tato akvizice je dalším přirozeným krokem dlouhodobé spolupráce a pokračujícím posílením Innovis, technologické divize společnosti M2C, pod kterou všechny společnosti spadají. Detaily obchodní transakce se obě strany rozhodly nekomentovat.

„Se společností Developartment spolupracujeme již řadu let a toto rozhodnutí je logickým krokem k posílení našich ambicí především v oblasti mobilního vývoje a tvorby vlastních produktů,“ říká k tomuto spojení Filip Molčan, zakladatel společnosti Good Sailors. Ta byla založena v roce 2002 a za svou historii získala řadu lokálních i mezinárodních ocenění za svůj unikátní přístup k podnikání, v rámci kterého se snaží měnit hendikepy lidí v superschopnosti. Roku 2023 se pak stala součástí nově vzniklé značky Innovis spadající do holdingu M2C.

Pro Good Sailors představuje Developartment ideálního obchodního partnera. Toto vývojářské studio existuje již téměř 10 let a jeho tým, který tvoří 11 členů, pracuje s klienty v rámci Evropy či Severní a Střední Ameriky. Zaměřuje se na vývoj mobilních a webových aplikací pro logistický a finanční sektor, mimo jiné stálo i za vývojem první mobilní aplikace pro investice v České republice provozované bankou. „Spojení s Good Sailors znamená nejen rozšíření našich vývojářských týmů, ale hlavně koncentraci know-how, které bychom rádi využili při uvedení některých našich produktů na zahraniční trhy,“ říká zakladatel společnosti Radek Hübner, který se tímto krokem stává technologickým ředitelem (CTO) Good Sailors.

Radek Hübner byl jedním z prvních vývojářů v americké společnosti ShipMonk. Jeho úkolem bylo postupné zavádění automatizace do skladových operací. Pracoval především na zavádění nových technologií, jakými jsou roboti, což napomohlo urychlit a zefektivnit zpracování objednávek a díky čemuž se zlepšil tok zboží a zkrátila doba potřebná k jeho přepravě a zpracování. „Věřím, že mé zkušenosti mohou pomoci při rozvoji společných produktů a vstupu na americký trh,“ doplňuje Hübner.

Tým Gaming Heroes

V Česku vzniká unikátní testovací studio pro herní průmysl. Z hendikepů se v něm stávají superschopnosti

Good Sailors, společnost s více než dvacetiletou historií v oblasti IT konzultací a vývoje aplikací, oznámila zahájení svého nejnovějšího projektu Gaming Heroes. Jde o nové testovací studio se zaměřením pro herní průmysl. Vize projektu je transformovat zdravotní omezení v superhrdinské schopnosti pro testování a vývoj počítačových her. Toto studio se zaměřuje na spolupráci s talentovanými jedinci se zdravotním postižením.

„Věříme v sílu diverzity a inkluzivity, která nám umožňuje poskytnout jedinečný pohled na herní průmysl a zlepšovat přístupnost her pro všechny hráče,“ uvedl v této souvislosti Filip Molčan z Good Sailors, IT společností, která se zaměřuje na zaměstnávání handicapovaných osob.

Za Gaming Heroes stojí tým Good Sailors, který se rozhodl vytvořit prostor pro rozvoj talentů se zdravotním postižením a jejich začlenění do “ostrého byznysu”. Díky svým zkušenostem a unikátnímu přístupu k vedení projektů jsou schopni nabízet služby, které skutečně dávají smysl a přinášejí hodnotu pro své klienty, zatímco přispívají k větší inkluzivitě a diverzitě ve světě videoher. Jde o první větší projekt po spojení Good Sailors a společnosti Innovis.

„Pomáháme například s designováním rozhovorů postav v počítačových hrách – tomu se věnuje neslyšící kolega, který má výrazně silnější vnímání neverbální komunikace. Kolegové s poruchou autistického spektra jsou zase na některé složitější herní mechanismy a jejich kontrolu mnohem šikovnější než ostatní. Zkrátka jde o to využít handicap člověka k tomu, abychom z něj udělali jeho přednost,“ vysvětluje Filip Molčan.

Gaming Heroes nyní pomáhají známé herní společnosti Warhorse Studios, tvůrcům světoznámé hry Kingdom Come: Deliverance. Tato spolupráce představuje první krok na cestě k vytvoření inkluzivnějšího a diverzitnějšího herního průmyslu.

loga-spolufinancovani

Pro více informací kontaktujte:

Filip Molčan
+420 777 301 700
filip@goodsailors.com

Karolína Niklaschová
+420 702 204 009‬‬‬‬‬
K.Niklaschova@m2c.eu

GS logo

M2C Holding vyplouvá na cestu inovací s akvizicí Good Sailors

Společnost Good Sailors, orientovaná na oblast IT konzultací a vývoje aplikací, se po dlouhé spolupráci s holdingem M2C stane jeho součástí. Zařadí se tak mezi subjekty spadající pod značku Innovis, která je partnerem pro transformaci budov ze starých způsobů řešení na nové a inovativní. Hlavním přínosem, které tyto inovace zákazníkům přinášejí, je zvýšení efektivity provozu a snížení nákladů.

„V rámci Innovis řešíme velkou poptávku po technologických řešeních na míru, a proto musíme podpořit i naši stávající strukturu. Spojení s Good Sailors rozšíří týmy našich vývojářů, a my tím získáme větší kapacity pro naše zákazníky, zlepšíme tím naše služby a zkvalitníme naše produkty. Týmy v Good Sailors mají totožnou DNA – chtějí pro zákazníka to nejlepší, a to nejen v dodávce služeb, ale i ve skvělé komunikaci a dochvilnosti. Když jsme začali uvažovat o rozšíření našich řad, Good Sailors byli tou nejvhodnější volbou,“ uvádí František Leiter, technický ředitel nově vzniklé značky Innovis spadající do holdingu M2C.

Po více než dvanácti letech strategické spolupráce byla tato akvizice logickým krokem. Společnost Good Sailors byla dlouholetým partnerem a podílela se v minulosti na vývoji jak interních systémů, tak i několika zásadních externích projektů. Cílem společnosti Good Sailors je smysluplné zaměstnávání primárně hendikepovaných vývojářů, kteří se podílejí na vývoji unikátních řešení. Společnost se pyšní oceněními za digitální inovace od společnosti Google nebo jako Firma roku, Odpovědná firma roku i Top 100 inovátorů Evropy dle Financial Times.

Společně s M2C pak obě společnosti dodávají inovativní řešení také pro segment správy budov nebo chytré práce s kamerovými záznamy. Spoluzakladatel značky Good Sailors Filip Molčan k tomu dodává: „Věřím, že propojení s Innovis nám pomůže dodávat unikátní produkty a řešení pro zákazníky po celém světě a zároveň zvětšit dopad našich sociálních aktivit, kterým se dlouhodobě věnujeme.“

Co to všechno znamená pro zákazníky? Inu, díky novým přírůstkům značky Innovis mohou zákazníci očekávat zvýšení provozní efektivity, snížení nákladů a navíc teď budeme moci všichni každý den vtipkovat o IT a námořnících.

1to100-000-winner-2

Filip je kreativní hrdina 2023

Náš šéf Filip Molčan zase vyhrál! Získal krásnou Cenu kreativních hrdinů v kategorii 1:100 000 s regionálním dosahem. Ocenění za něj převzal kolega Luděk Šafář a setkal se i s Jeho Excelencí velvyslancem Nizozemska. Paráda, Filipe, gratulka!

A ještě vzkaz od našeho hrdiny: „Děkuji všem kolegům, přátelům, klientům, partnerům a hlavně své ženě Evě Molčanové, že mi umožňují dělat na projektech, které mají smysl a nepodnikat jen pro peníze.“ ❤️👍

1to100-000-winner-diploma-9850616
space-2-1290210
winners-w_-ambassador-9362126

Oficiální web Creative Heroes Award

GS logo

Volná místa v Good Sailors a Infocentru v Jetřichovicích

Kdo hledá, najde! Do našeho rozmanitého týmu, kde je hendikep předností, potřebujeme posilu.

Projektový manažer

Našel by se v Děčíně a okolí projektový manažer s hendikepem, který zvládne vést menší IT projekty? Časem i větší, když se osvědčí. Občas by docházel do kanceláře, kde najde prima kolektiv.

Informátor v IC v Jetřichovicích

„Sprechen Sie Deutsch?“ nebo „Do you speak English?“

Pro nadcházející turistickou sezónu hledáme šikovného a komunikativního informátora do Infocentra v Jetřichovicích. Měl by trochu ovládat jazyky a hlavně vědět, co je národní park a už v něm někdy byl.

Jsme chráněná dílna, důležitou podmínkou je hendikep a chuť pracovat s lidmi.

Dáváme lidem s postižením příležitost smysluplné práce.

Více informací na telefonu 739 395 770.

Tým Good Sailors

Světem IT proplouváme už 20 let

Když člověka práce baví, čas rychle utíká. Jsme zvědaví, co nás v příštích letech čeká.

Držte palce!

Filip Molčan: “Oslavili jsme se skvělou partou Good Sailors 20 let! Cimrman, jídlo, pivo, rum a pak jsme si postavili maják, co nám bude svítit na další roky. Děkuji moc kolegům i našim klientům a partnerům, že jsou v tom s námi!”

1669738171998-6324415
1669738172054-2326139
1669738168429-5932475
Plecháček HS

Horská služba založila nadační fond RESCUE

Horská služba ČR založila nadační fond RESCUE a spojila síly s Good Sailors. Rozhodli jsme se společně pomáhat horským záchranářům a jejich rodinám v nelehké situaci.

Fond bude podporovat členy Horské služby a jejich rodiny, kteří se dostali v souvislosti s výkonem záchranářské činnosti do obtížné finanční situace. „Horští záchranáři denně nasazují své zdraví a životy. V důsledku úrazu nebo smrti se záchranáři nebo jejich rodiny mohou dostat do situace, kdy potřebují pomoc. Nadační fond nám umožní být na tyto situace připraveni,“ říká člen správní rady fondu a náčelník Horské služby René Mašín.

Pomoc nadačního fondu RESCUE je určena jak profesionálním, tak dobrovolným členům Horské služby. Dohromady se jedná zhruba o 500 záchranářů.

Zakladatelem fondu je Horská služba z.s. a základními řídícím orgánem je správní a dozorčí rada. „O pomoci bude v každém jednotlivém případě rozhodovat správní rada fondu. Pomáhat chceme zasláním financí na účet poškozeného záchranáře nebo jeho rodiny. Posuzovat se budou všechny okolnosti případu, ale to hlavní je, aby pomoc byla rychlá a účinná,“ upřesňuje formu pomoci člen správní rady a předseda dobrovolných záchranářů Jaromír Holub.

Aby fond začal rychle a účinně plnit svou funkci, zahájila Horská služba ČR spolupráci se společností Good Sailors s.r.o., která má se sháněním financí pro dobročinné účely včetně zapojení široké veřejnosti letité zkušenosti.

Kdo chce nadační fond RESCUE podpořit, bude moci zakoupit upomínkové i funkční předměty s tématikou Horské služby ČR. Jejich grafické zpracování vyjadřuje postoj dobré vůle podpořit obětavé záchranáře. “Rádi jsme se na tuto cestu pomoci pomocníkům” vydali i my a srdečně všechny zveme k účasti,” říká Filip Molčan zakladatel a jednatel společnosti Good Sailors s.r.o., která spustila projekt České parky.

Jeho smyslem je podporovat ochranu přírody a nově i záchranáře Horské služby. “Rozšířili jsme náš e-shop tak, aby Ti, kteří chtějí záchranářům pomoci a přispět do nadačního fondu Horské služby mohli pomocnou ruku podat jednoduše a pohodlně prostřednictvím internetu” doplňuje Filip Molčan.

V tuto chvíli tak lze na e-shopu, který najdete na adrese www.ceskeparky.cz, koupit tričko, nůž, plecháček či termosku Horské služby.

dsc_7732-7492056
Termoska HS

Z každého jednotlivého kusu zboží bude odvedena část výtěžku ve výši minimálně 50Kč do nadačního fondu RESCUE. „Je to zcela poprvé, kdy se Horská služba rozhodla v rámci dobročinného účelu umístit na předměty určeného k prodeji své logo. Pevně věříme, že tento krok veřejnost uvítá a náš nové vzniklý dobročinný fond podpoří,“ uzavírá náčelník Horské služby René Mašín. Obdobné fondy, které pomáhají horským záchranářům v těžkých životních situacích, úspěšně dlouhodobě fungují i v zahraničí.

img_0765

Dostali jsme prestižní ocenění…

Top Odpovědná malá firma a k tomu náš Filip je Top Odpovědný leader v diverzitě roku 2022.

Platforma pro odpovědné a udržitelné podnikání Byznys pro společnost nedávno ocenila Top Odpovědné firmy roku 2022. V kategorii Top Odpovědná malá firma 2022 získala titul naše parta námořníků Good Sailors.

Jak řekl v krátkém videu náš Mirek: „Já nikdy vlastně nejdu úplně do práce. Jdu od lidí, které mám rád, k lidem, které mám rád. Vytvoření takového pracovního kolektivu je naprosto jedinečné.“

hledame-posily-do-tymu

Hledáme posily do týmu…

Hledáme posily do týmu vývojářů. Práce na Home Office, v kanceláři v Děčíně, nebo klidně z Kryptonu. Hledáme superženy nebo supermuže, kteří se nebojí práce a svůj hendikep chápou spíše jako výhodu na trhu práce.

Rádi podporujeme zajímavé projekty a lidi, zadáváme smysluplnou práci pro naše hendikepované zaměstnance, kteří tvoří pilíř posádky našeho majáku. Naše práce je vidět u malých i velkých klientů. Udáváme směr vývoje aplikací, webovek, i celých systémů. Hledáme lidi s otevřenou myslí, kteří mají potřebu být užiteční a rádi pracují samostatně i v týmu. Přicházejí s vlastními nápady a projekty a neznají slovo “nejde”

Můžeš si určit odkud chceš pracovat, určit si i pracovní dobu. Důležitý je pro nás společný výsledek, ale můžeš mít vlastní cestu.

Chceš vědět víc? Kontaktuj nás nebo rovnou pošli CV.

Mrkni níž koho hledáme.

tumblr_15e486455eea3cb3c2fb3e75c1707853_12ca969b_540

Andělé HN

Andělé Hospodářských novin neboli „Andělé HN“ je projekt vydavatelství Economia, který se zaměřoval na podporu podnikatelů, kteří potřebovali pomoci s novou silou a určitým restartem, neboli pomyslným „nakopnutím“ k novým vizím a projektům.

tumblr_55396d6de34b5dde4447d4a5572f8b7b_d591c3e0_1280

Appka Alpaka

Chcete provětrat svůj šatník a zaměřit se na udržitelnou k planetě šetrnou módu? Zkuste zajímavý a prospěšný projekt Alpaka, na kterém byla radost se podílet.

Víte, co znamená pojem slow fashion nebo fast fashion ? Jste si jistí, že potřebujete ve své skříni kalhoty, blůzky, sukně a trika na každý den? Zdálo by se, že toto je téma spíše pro dámy, ale celá řada pánů, by si při čtení těchto řádků, mohla zlehýnka začít pískat. 🙂

My v Goodsailors toto téma nepodceňujeme a snažíme se najít si každý sám za sebe cestu k minimalismu. A právě u šatníku může začít každý. Tak dotoho! Appka Alpaka čeká na stažení i do Vašeho mobilu!

Více v článku:

https://www.czechcrunch.cz/2020/04/boj-proti-fast-fashion-ceska-aplikace-alpaka-uci-jak-mit-udrzitelnejsi-satnik-a-byt-ohleduplnejsi-k-planete/?fbclid=IwAR0ceeW147EpmArGXbbcV0f9ZoEeutupVHBCGsz63oOLrWWWzei866kTvJo

Plujte s námi!

Kontaktujte nás

Odesláním formuláře Souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů